Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BD

Béda47

7. 2. 2011 23:38
jsem přesvědčen

Problém užívání konopí je úplně něco jiného než kouření tabáku a nebo alkohol.Konopí prokazatelně nemá tolik škodlivých účinků jako jiné drogy. Dnes si to uvědomuje stále více lidí a nejsou to žádní huliči. Lidé se chtějí léčit a nechtějí být v závislosti na farmaceutickém lobby. Chtějí i šetřit a žít zdravě. Užitím konopí by se ušetřily miliardy i desítky miliard Kč. Problém psychosomatických nemocí se bude dále prohlubovat, protože nárust depresí a dalších psychických chorob bude a již je obrovský. A mnoho latentních pacientů se navíc bojí svoji nemoc přiznat a nebo o ni neví. Z těchto důvodů je současná legislativa hromadně odmítána a lidé si pěstují konopí ilegálně. Získat semena a nebo řízky k pěstování není problém. Kdo tvrdí, že o tom nic neví, tak je buď mimo a nebo lže. Chybí důkladná kontrola užívání konopí a seriozní výzkum všech vlivů. Já se připravuji například k léčení cukrovky II.typu a krevního tlaku. Dle lékařú jde o nevyléčitelná onemocnění - tak uvidíme !

0 0
možnosti
AA

Saša

10. 2. 2011 13:36
Poměrně solidní studie proběhla v Austrálii.

Škodlivost marihuany prověřovali na dvojčatech: http://www.osel.cz/index.php?clanek=228

0 0
možnosti
T

Tomík777

3. 2. 2011 17:39
Určitě

Vážně nemocným by to mohlo pomoci, otázka je ale spíše jak zajistit, aby to nebylo zneužíváno.

0 0
možnosti
P

philipe

3. 2. 2011 17:52
Re: Určitě

Jistě, ale to už je úkol pro politiky a právníky, ne pro lékaře.

0 0
možnosti
P

philipe

3. 2. 2011 14:25
autorce pokračování č.2

nic? O nebezpečných vedlejších účincích ani nemluvě. THC je podle všech dosud provedených studií neškodný (za předpokladu správného dávkování a pravidelných kontrol) a potenciál závislosti je minimální. Jste-li poslankyně a máte-li vliv na utváření legislativy v ČR, vynaložte potřebnou energii a využijte polit. kontaktů k prosazení této vynikající léčebné metody, která značně zmírní utrpení statisíce pacientů. Máte-li dostatečně velkou kapacitu ve vaší e-mail schránce, pošlu Vám slíbenou literaturu. URL- adresa by Vám asi nepomohla, protože přístup k Database od "Medline", "Medscape", "CME & eMedicine" mají jen regitrovaní lékaři, jejichž IP adrese je uložena v serverech těchto institucí. Zdravím filip

0 0
možnosti
AA

Saša

10. 2. 2011 13:38
Join marihuany vydá za 20 cigaret.

http://www.osel.cz/index.php?obsah=6&clanek=3278

Mně je to ale jedno, ať si každý kouří, co chce.

Ale lhát nemocným lidem o tom, že jim marihuana pomůže, je lumpárna, která by měla být trestná.

0 0
možnosti
P

philipe

3. 2. 2011 14:08
autorce pokračování...

Dostanete jej pouze na btm-recept (Beteubungsmittelgesetz) a je nestydatě drahý. Cannabinoid má mnoho positivních účinků ale je nutno stanovit přesně individuální dávkování a pravidelné kontroly u Vašeho lékaře, který musí být obeznámen s terapii opoidy. Tedy žádný volně praktikující mastičkář. Kdo je proti uzákonění? Především ti, kteří se právem obávají, že přijdou o lukrativní kšefty s neúčinnými analgetiky, které mají navíc mnoho vedlejších, někdy životunebezpečných účinků. A pak ti medicinští šarlatáni, kteři jsou jednak omezení a neschopní akceptovat nové metody a potom ti, kteří aplikují suspektní metody, které si nechají draze zaplatit anebo ti, kdo stojí pod vlivem Pharmaindustrie a jejich přisluhovačů. A pochopitelně všichni zlodějští lékárníci. Argumenty odpůrců marihuany jsou už leta letoucí stále stejné, marihuana prý vyvolává závislost a je nebezpečná. Alkohol a nikotin ne? A ten chemický šrot,který pacienti od svých přihlouplých doktorů dostávají na recept nevyvolává ...

0 0
možnosti
P

philipe

3. 2. 2011 13:50
autorce

Vážená paní, Marihuana (delta-9-tetrahydrocannabinol "THC", mě zaměstnává už několik let. Jednak profesionálně, protože jsem lékař, jednak osobně,protože po 4 OPs na LWS a po 8 OPs na kolenu (3xTotal-Endoprothese) patřím k pacientům s chronickým "Schmerzsyndrom" a jsem odkázán na syntetické opoid-präparáty. Mohu Vám přeposlat stovky orig. studií z amerických universit a med.-vědeckých pojednání na téma Marihuana (někde se píše Marijuana) v medicáně. Indikací pro používání marihuany v medicíně je poměrně hodně, počínaje AIDS, přes MS (multiple Sklerose), chronické bolesti etc. až po léčení rakoviny.Ten seznam zemí, kde je Tetrahydrocannabinol, dále jen THC, povolen jako účinný medikament je více, než jste uvedla Vy. Dokonce i ve zkorumpovaném a konservativním Německu, kde pharmazeutické a pivovarské lobby mají nesmírný vliv na politiku, podplácení vládních úředníků, je syntetický cannabinoid v ojedinělých případech povolen. Název je: "Dronabinol® (=MarinolA®) a dováží se z USA ...

0 0
možnosti
AA

Saša

3. 2. 2011 15:27
To je lež.

K léčbě roztroušené sklerosy rozhodně nepomáhá.

0 0
možnosti
DM

Aretta

3. 2. 2011 12:27
To by bylo záslužné

http://konopijelek.cz/

http://www.legalizace.cz/

Na prvním odkazu jsou kopie dopisů lidí do parlamentu.

0 0
možnosti
P

petis__

3. 2. 2011 8:44
.

Hodně mě potěšilo, když jsem nedávno přečetl článek o tom, že chtějí VV prosadit legalizaci konopí pro nemocné. Je to nevyhnutelný krok. Jenom doufám, že to není pouhé populistické gesto, kterým si chcete nalákat voliče. Živě si totiž pamatuji předvolební díl otázek Václava Moravce, který se natáčel tuším někdy v dubnu před volbami, kde zástupci zúčastněných stran (včetně VV a tuším že tam za ně byla právě Kristýna Kočí) odpovídala na otázku legalizace konopí pro nemocné. Pamatuji si že to většina politiků včetně VV odmítli s tím, že to není aktuální téma a nejsou pro to dostatečné studie a bla, bla, bla… Takže jsem na obavách, že to nemyslíte až tak vážně, ale kvůli odsunu voličů se je snažíte nalákat právě na toto téma zpět. Doufám, že se pletu a myslíte to opravdu upřímně!

0 0
možnosti
P

petis__

3. 2. 2011 8:57
Re: .

http://zpravy.idnes.cz/konopi-je-jednim-z-nejbezpecnejsich-znamych-leciv-rika-v-izraeli-pusobici-profesor-lumir-hanus-ijc-/kavarna.asp?c=A100505_091910_kavarna_chu

Ještě dodatek. Na výše uvedeném odkazu si můžete přečíst rozhovor s Českým profesorem Lumírem Hanušem, který už několik desítek let studuje vliv kanabinoidů na zdraví člověka. Bohužel musí provádět veškeré výzkumy v izraeli, protože naše (stupidní) zákony u nás toto neumožňují.

0 0
možnosti
AS

viveka

3. 2. 2011 8:03
Jestli je alkohol legální

je zakazování marihuany k smíchu.

0 0
možnosti
DM

DaM

2. 2. 2011 22:30
Jen pro ...

... info - akorat se lecim ze zanetu ocniho nervu, a to pomoci kazdodennich infuzi s kartikoidy. po tech se normalne neda vubec spat. nastesti se mi podarilo sehnat konopi obsahujici thc. na dnesek sem spal diky jeho uklidnujicim ucinkum pres 5 hodin, coz je po prvni infuzi kartikoidu v podstate zazrak. a bohuzel, tento lek dnes NELZE koupit legalne, coz by se melo rychle zmenit.

0 0
možnosti
PGS

pgjed

3. 2. 2011 7:57
Re: Jen pro ...

Vážený, máte-li při léčbě kOrtikoidy problémy se spánkem, požádejte ošetřujícího lékaře, aby to řešil. Jistě vám rád předepíše vhodnější přípravky než marjánku.

0 0
možnosti
J

jeronym

2. 2. 2011 20:39
0 0
možnosti
  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1959x
Nezařazená poslankyně.3 roky pracovala v PS nejprve v Oddělení komunikace a vzdělávání a následně v Protokolu předsedy PS. Studentka 5. ročníku Politologie na FF UK se specializací na stranické a volební systémy a EU, kterou studovala také na Institutu politických věd (Sciences Po) v Paříži. Získala stipendium na letní školu Turecko-EU, které se účasnilo 20 studentů z celého světa.

Seznam rubrik