Diskuse

Změna volebního zákona je nutná

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jafava

25. 1. 2011 10:57
Nenechte se znechutit, zatím si vaše strana ve vládě vede

dobře. To je vidět především na intenzitě a razantnosti útoků proti vašim ministrům, kteří šlapou na kuří oka "zkušeným politikům" a jejich kamarádům.

Ač nejsem volička vaší strany, velice vám fandím.

Volební zákon je potřeba změnit, financování stran rovněž. Mě by se líbilo, ale to je sci-fi, kdyby voliči financovali strany složením příspěvku hned při volbách, třeba stovku nebo pětistovku, teď hned a konec, na celé funkční období volených; v případě předčasných voleb peníze notářsky deponovat až do termínu řádných voleb; to by třeba omezilo ty šaškárny, kterých jsme denně svědky. Strany by byly financovány z členských příspěvků a sponzorských darů příznivců, vše by bylo přehledně k dispozici na internetu, sponzorovat by nesměla žádná firma vlastněná státem.

Ono by toho bylo potřeba změnit víc: snížit počet poslanců a senátorů, zrušit veškeré státní fondy a hospodaření s veškerým státním majetkem dát do gesce ministerstva financí, taky zrušit některá ministerstva a zbytečné úřady.

0 0
možnosti

reppop

25. 1. 2011 11:23
Re: Nenechte se znechutit, zatím si vaše strana ve vládě vede

R^R^R^

0 0
možnosti

jrc

25. 1. 2011 10:30
Milá dámo, karmička !

            Volby v obcích potřebují zjednodušení a přímou volbu starostů i primátorů!

            Strany slibují, přímou volbu presidenta, nebo přímou demokracii a pak chtějí rozhodovat silou 118 hlasů, bez ohledu na občany.  Je to podvod na voliče, nebo ne?

            Strana Věci Veřejné si hraje na všemoudrou a chce realizovat pravicové reformy, ve prospěch nejbohatší oligarchie a to bez občanů!!!!!

             Občanské referendum, či uplatnění přímé demokracie při schvalování těchto reforem, které by měly vydržet alespoň desítky let, Věci Veřejné vůbec nenapadne.

            Myslíte si, že by jste takovou nefér politickou stranu, která slibuje přímou demokracii a pak poslouchá staré dinosaury, kteří přivedli tuto republiku do dluhové pasti, příště volila? Myslíte, že takové reformy přežijí déle než 4 roky? Já myslím, že by jste takovou politickou stranu příště určitě nevolila!;-)

0 0
možnosti

reppop

25. 1. 2011 10:41
Re: Milá dámo, karmička !

Vždyť VV na svých stránkách každý měsíc pořádají několik referend.

0 0
možnosti

tantemici

25. 1. 2011 9:54
souhlasím s titulkem

Ano, je potřeba změnit volební zákon.

A to tak, aby nebylo nutné po volbách uzavírat více či méně nefunkční koalice s pidi stranami typu VV, které pak oscilují od prava do leva, nemají pořádný program - než ten, který se v danou chvíli jeví populisticky nejvýhodnější, neřídí se politicky, ale marketingově, zaštiťují se jakýmsi rozhodováním "klikání" nepatrné množiny podporovatelů a přinášejí tak do politiky jen zmatek a vydírání...

Slečno Kočí, vy si to sice jistě při svém mega sebevědomí nepřipouštíte - ale VV toho zatím víc kazí, než budují. Proklamovali jste reformy. A dnes?

Jste velmi podivné sdružení velmi ambiciózních lidí, bez řádného ukotvení v názoru. Nic víc, nic méně.

0 0
možnosti

jrc

25. 1. 2011 10:47
Re: souhlasím s titulkem

Zatím toho VV moc nezkazily.

             Pouze neměly lézt do vlády, mezi smrdící dinosaury, kteří tuhle zem rozkradli a zavedli do dluhového hnoje!

            Nechat tuhle vládu dělat pravicové reformy okrádající většinu občanů ve prospěch zbohatlé státní, politické a veřejné oligarchie, by byla pěkná hovadina.             

            Napřed je potřeba udělat nivelizační platovou reformu v oblasti státní, politické a veřejné správy podle vzoru Švédska a snížit jeji rozsah minimálně o 1/3 - 1/2 současného stavu.

            Pak se nám všem bude dýchat lépe!![>-]!

0 0
možnosti

Saša

25. 1. 2011 9:45
Nesouhlasím.

Co je špatného na nakupování hlasů?

Pokud by se měl změnit volební zákon, tak jedině ve snížení hranice aktivního volebního práva.

0 0
možnosti

jendazmoravy

25. 1. 2011 9:25
Dovolím si nesouhlasit

V čem je rozdíl mezi rozdáváním guláše a rozdáváním peněz? V ničem! I ti "sociálně vyloučení" mají volební právo! Tak proč by je nemohli prodat tomu, kdo nabídne víc? To je přece normální rys rovného volebního práva.

0 0
možnosti

reppop

25. 1. 2011 9:22
volební zákon

Souhlasím s tím, že náš zákon o volbách do obecních zastupitelstvech je mnohdy nesrozumitelný a měl by se zjednodušit. Bude to plus pro voliče, kteří v současné době mnohdy ani neví, jak mají hlasovat.

0 0
možnosti

Radim V.

25. 1. 2011 9:21
Velmi se pletete

"je však přeci jen rozdíl mezi tím, když někdo rozdává na náměstí guláš a tím, když někdo v sociálně vyloučených lokalitách rozdává tisícikoruny"

Není.

Mezi nereálnými a nesplnitelnými sliby a "tisícovkou na ruku" je jediný rozdíl - to první je v konečném důsledku mnohem dražší pro nás všechny, ale pro konkrétního voliče k ničemu, to druhé je alespoň "hmatatelné" a férovější - jasná cena, na ruku, z kapsy politické strany, nikoliv nás všech (nebo jen nepřímo).

Je však povzbudivé, že veverky nasadily socialistický směr jakýchsi zelených a jiných pastran před nimi a doufejme, že je čeká i stejná budoucnost.

0 0
možnosti