Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OZ

ondrej.zverina

27. 12. 2010 21:15
Díky

Jsem rád za nový příspěvek, doufám že váš blog po odmlce opět ožívá. Je skvělé když zprostředkujete náhled na nějakou tahanici ze svojí pozice.

0 0
možnosti
S

smaky92

11. 12. 2010 15:56
Referendum o st. rozpočtu

Prvky přímé demokracie v Ústavě jsou a jsou pravidelně používány a schvalování rozpočtu v referendu taky není v Evropě žádná novinka.

0 0
možnosti
K

kaktusak

11. 12. 2010 1:17
Veverky, už to máte za pár

Další strana zelených (US-DEU, ODA...) na obzoru.

0 0
možnosti
V

Veramek

10. 12. 2010 15:17
Alibismus.

Nějak Vám slečno Kočí nemůžu uvěřit.Z Vašeho článku mám pocit, že si jen děláte alibi před těmi naivy, co VV v o čekávání změn v politice volili. Stejným způsobem se v parlamentu zametá pod koberec delší dobu nejen referendum, ale i omezení poslanecké imunity,snížení poslaneckých platů, přímá volba prezidenta atd. Vždy se ukáže, že předložený návrh je z toho či onoho důvodu třeba "doladit",smete se ze stolu a je ticho po pěšině.A nebo stačí,že návrh předloží ta "nesprávná" partaj a koalice musí držet basu.Kdybyste svoji snahu o prosazení referenda myslela vážně, určitě by se dnes smetený návrh dal v legislativním procesu dopracovat - pokud by jste ho netlačili ve stavu legislativní nouze,narychlo,bez diskuse jako "reformní" zákony. Ale co, aspoň Vám "moudrým" nebudou "lúzři " moc kafrat do vládnutí ;-)

0 0
možnosti
H

Harvey2000

10. 12. 2010 15:30
To nechápu

Myslím, že to tam slečna Kočí napsala přesně. Návrh ČSSD byl narychlo udělaný, proč schvalovat něco tak narychlo a nekvalitně připravenýho? Spíš bych se zajímal o to, proč ČSSD nespolupracovala na tom vládním a jednou za můj život nevzniklo něco z většinového konsenzu Poslanecké Sněmovny.

0 0
možnosti
S

sizitisi

10. 12. 2010 15:06
Zajímavý článek..

děkuji za něj. Je vidět, že jste opravdu odbornice, která své práci rozumí R^R^R^

0 0
možnosti
PH

petrph

10. 12. 2010 14:42
začínám tušit smutnou pravdu

Nějak mi není jasný, proč poslankyně  VV říká,on sice návrh zákona o referendu v parlamentu je,my jsme ho slibovali svým voličům, ale v některých bodech se lišíme, takže už předem říkáme NE: Přece tyhle rozpory se většinou řešily až při projednávání navrženého zákona v parlamentu, kdy byla možnost navrhovat změny a doplňky jednotlivých paragrafů, upřesňovat,pak se hlasovalo jak o jednotlivých změnách, tak i o koncovém znění . Každá strana i poslanci mohli do poslední chvíle před hlasování tímto způsobem upřednostňovat své zájmy - i když byli součástí jednotné koalice či opozice.

Jenomže u poslanců Věcí Veřejných je tady ta neslavná smlouva s kandidáty o penalizací 7 milionů.Takže když Nečas,Kalousek a potažmo John řeknou "referendum NE", musí poslanci Věcí veřejných, pod pohrůžkou pokuty 7 milionu"  rovněž říci NE, a nesmějí ani diskutovat o podmínkách,kdy by to možné bylo Není to náhodou tak?A co pak tedy vlastně v parlamentu dělají a čí zájmy hájí? Pana Nečase, Kalouska,a co občanů?

0 0
možnosti
S

sizitisi

10. 12. 2010 15:00
Re: začínám tušit smutnou pravdu

Nemylsím si, že by se to vyřešilo připomínkami k zákonu v dalších čteních. Vznikl by mišmaš jako když vaří pejsek a kočička Rv

0 0
možnosti
LU

pidla

10. 12. 2010 14:35
Vaše vysvětlení neberu

a je mi zcela lhostejné, kdo zákon předkládá. Vaše povinnost je pracovat pro voliče a v jejich prospěch. Jste zastupitelé a vaše  práce je na určitou dobu a je jasně daná. Vy všichni ji neplníte, protože kdybyste ji plnili, nevypadalo by to zde takto. Můj sen je  správa státu v rukách odborníků, beze stran placených z peněz daňových poplatníků. Přímá demokracie bez berliček, státní správa velice zeštíhlena a zjednodušena a občan-volič samostatně myslící . Toho se nikdy nedočkám, takže pro začátek, co kdyby se strany financovaly samy????

0 0
možnosti
H

Harvey2000

10. 12. 2010 14:55
No a to právě dělá, ne?

Tím, že tu rychlokvašku neschválila právě potvrzuje, že pracuje pro voliče, ne? Jinak Váš sen nemusí být yeoreticky úplně špatný, v praxi ale nevěřím, že by fungoval. Politické strany aspoň trochu financovány musí. Koho by jinak zastupovaly zájmy? Jen těch, co by je financovaly. Takže většina lidí by byla bez reprezentace.

0 0
možnosti
VTK

Více takových Kožených

10. 12. 2010 13:41
Copak

dostali jste stranický úkol dělat kampaň?

0 0
možnosti
A

apandao

10. 12. 2010 13:56
Re: Copak

Co je špatného na tom, že poslankyně vysvětluje postoj strany k určitému návrhu zákona?

0 0
možnosti
MMV

Malá mořská víla

10. 12. 2010 13:33
Tanečky kolem referenda ...

To je pravdam že lidi čím dál tím méně věři politiků. Ukazují to taky různé průzkumy. lidé se totiž v tom politickém kolotoči přestávají orientovat a tedy se to pro ně stává nepochopitelné. Nebylo by od věci politiku udělat transparentnější. Lidi by se pak o politiku začali více zajímat.

Jinak tedy s vámi souhlasím.

0 0
možnosti
MJ

kizt

10. 12. 2010 13:30
Víte, vážená autorko

Chce se mi říci :  Jistě pane ministře.

0 0
možnosti
  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1959x
Nezařazená poslankyně.3 roky pracovala v PS nejprve v Oddělení komunikace a vzdělávání a následně v Protokolu předsedy PS. Studentka 5. ročníku Politologie na FF UK se specializací na stranické a volební systémy a EU, kterou studovala také na Institutu politických věd (Sciences Po) v Paříži. Získala stipendium na letní školu Turecko-EU, které se účasnilo 20 studentů z celého světa.

Seznam rubrik