Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

NáhodněProcházející

3. 11. 2009 17:48
Luzokracie...

Problemem demokracie je, ze z demokracie plynule presla do luzokracie. Ktera je ze sve podstaty postavena na korumpovani a kupovani hlasu siroke masy volicu z verejnych prostredku. To za a.

Za b ta vase poloprima demokracie je nesmysl. Papalasi nahore budou rozhodovat k cemu se luza muze a k cemu nemuze vyjadrit. Pekne to vyjadril John v jednom rozhovoru. Referendum o trestu smrti ne, lide by mohli byt pro... Takze ty vase referenda jsou jen hazenim kosti luze. Vidite, nechavame vam moznost rozhodnout, rikate. Ovsem jen o tom, co my povazujeme za vhodne, coz uz nerikate...

Co treba referendum o trestu smrti? O vysi dani? O vysi platu a nahrad zastupitelu? Referenda o navrzich zakonu? O duchodove reforme? O zdravotnicke reforme? Referendum o poplatcich, o skolnem... K cemu se lide budou smet vyjadrit a k cemu uz ne?

0 0
možnosti
T

Teo1970

3. 11. 2009 19:21
Re: Luzokracie...

Prosím vás, než něco napíšete, tak věnujte chvíli studování dotyčné problematiky. Když se podíváte na web VV, tak si musíte všimnout, že referenda jsou vypisována i na velice seriózní témata. Samozřejmě že nebudou vypisovat referendum "Chcete platit daně?", protože výsledek by byl předem jasný, takže váš argument "za BÉ" má mizivou váhu.

"korumpovani a kupovani hlasu siroke masy volicu" (podle vás lůzy) - nemám pocit že jsem nějaká lůza, nejsme národ hlupáků, chce to jen víc sebevědomí - aneb "jaký si to uděláme, takový to budeme mít" - když se rozhodneme špatně, donutí to všechny k zamyšlení - už za to nebudou moci "oni". Všichni budou muset víc přemýšlet nad důsledky svých rozhodnutí.

"K cemu se lide budou smet vyjadrit a k cemu uz ne?"-podívejte se na Švýcarsko - zjednodušeně "Sežeň si dost lidí se stejným názorem a můžeš rozhodovat takřka o čemkoli." To je o dost pružnější model vládnutí, který pomůže se skoncováním všemožného kamarádíčkování, jánabráchu-bráchanamě kšeftů atd. atd.

0 0
možnosti
  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1959x
Nezařazená poslankyně.3 roky pracovala v PS nejprve v Oddělení komunikace a vzdělávání a následně v Protokolu předsedy PS. Studentka 5. ročníku Politologie na FF UK se specializací na stranické a volební systémy a EU, kterou studovala také na Institutu politických věd (Sciences Po) v Paříži. Získala stipendium na letní školu Turecko-EU, které se účasnilo 20 studentů z celého světa.

Seznam rubrik