Diskuse

Evropské peníze? Až po volbách

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

Angus

4. 6. 2010 13:31
Čerpání dotací

Jen pro upřesnění - ve většině operačních programů je převážná část alokovaných prostředků již rozdělena, což sice v praxi neznamená fyzicky vyčerpána, nicméně jich tam již až tak moc nezbývá. Takže řečičky o pouhých skutečně vyčerpaných 100 mld ze 700 jsou ve skutečnosti sice možná pravdivé, ale v podstatě to o současném množství prostředků v operačních programech, které zbývají, nic nevypovídá. Se znalostmi mírně poučeného laika v této oblasti tipuji, že tam více než 100 mld již nezbývá. Autorka by se měla v této oblasti poněkud lépe zorientovat.

0 0
možnosti
MV

Martin V

26. 3. 2010 7:16
Prosím upřesnění

krásný článek, jen mi, prosím, vysvětlete, kde vznikají nebo rostou, ty evropské peníze! Děkuji!!!

0 0
možnosti
GMI

Glock Mark III

25. 3. 2010 14:43
Až budete vymýšlet další blog na téma evropských dotací a ..

... jejich čerpání, tak si přečtěte alespoň 1, JEDEN JEDINÝ OPERAČNÍ PROGRAM. ČR má takových OP 23, na každou oblast jeden. A všechny mají pár zajímavých PODROBNOSTÍ, které by neměly uniknout Vaší pozornosti:

a/ nutnost kofinancování projektů ze st. rozpočtu ČR (tj. vedle vlastních zdrojů příjemce přijde na akci dotace složená z evroských i českých peněz - když české peníze nejsou, nelze poslat jen tu část z Bruselu)

b/ systém hodnocení projektů (obvykle bodování) je uveden v každém OP a je tam rovněž zveřejněn seznam priorit pro ten který operační program.

c/ průměrná doba od data zveřejnění výzvy x-tého kola po dokončení projektu a převodu dotačních peněz příjemci je cca 2 kalendářní roky. Ještě loni se vyplácely příjemcům peníze k projektům schváleným v období 2004-2007.

d/ nic jiného než pitomý cestovní ruch na Bruntálsku vymyslet neumíte?

0 0
možnosti
GMI

Glock Mark III

25. 3. 2010 14:46
Re: Až budete vymýšlet další blog na téma evropských dotací a ..

Prostě kritizujete něco, v čem se ani pořádně nevyznáte. Nechte se nejprve zaměstnat v nějaké grantové agentuře, seznamte se s praxí a potom tady pište moudra. Kritizovat bez znalosti věci umí kdejaký trouba.

0 0
možnosti