Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

bullterrier.proti.eu

15. 10. 2009 17:39
Já bych takový optimista nebyl.

Co se týká války v Evropě, je sice méně pravděpodobná, ale je. Mezistátně zatím hrozí spíš teoreticky mezi Kosovem a Srbskem, možná Maďarskem a Slovenskem, za určitých okolnosí my proti Německu, při uznání nároků sudetských němců. Mnohem pravděpodobnější je ale během následujících dvaceti až třiceti let série občanských válek a nepokojů v západná Evropě jako střet křesťanství a islámu. Dnes je tam asi 30 milionů muslimů a jejich počet neustále roste a je jen otázka času, kdy dosáhne kritické limity. Jakmile vybijí němce, francouze a další, poohlédnou se na východ, takže naši západní hranici vidím jako reálné riziko. Tvrdím, že armáda bude ještě setsakra potřeba i zde.

0 0
možnosti
H

Hmmhator

15. 10. 2009 17:44
Re: Já bych takový optimista nebyl.

To ano.Ovsem v nastavajicim konfliktu bych videl vyuziti obrnenych vozidel jen jako okrajove.Spis to bude guerillova valka a teror.Tedy je potreba koupit par lehkych obrnenych vozidel, to ano, ale predevsim investovat do protipechotni vyzbroje a vystroje.Nicmene kazda technika je jen tak dobra a mocna jaka je ruka (hlava) ktera ji ovlada.A to nejen po strance technicke pripravenosti a vycviku, ale predevsim "moralky" bojujicich stran a jejich odhodlani zvitezit, coz plati predevsim v obcanske valce.

0 0
možnosti
B

bullterrier.proti.eu

15. 10. 2009 19:31
Re: Já bych takový optimista nebyl.

S tou výstrojí je to sporné. US Army třeba udělala výstroj a výzbroj 21. století a zjistili, že voják je nepoužitelný. Někdo mu kecá do sluchátek, přes průhledové displeje blbě vidí, táhne asi 25 kilo a je těžkopádný. Já bych spíš viděl perspektivu v národních gardách a základní výzbroji, plus pro zájemce pravidelná cvičení na uloženkách, jako mají třeba Švýcaři. I v době klidu účinné a Švýcarsko má nejnižší kriminalitu.

0 0
možnosti
H

Hmmhator

16. 10. 2009 9:11
Re: Já bych takový optimista nebyl.

S tim jako clovek zijici v Churu muzu jen souhlasit :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1959x
Nezařazená poslankyně.3 roky pracovala v PS nejprve v Oddělení komunikace a vzdělávání a následně v Protokolu předsedy PS. Studentka 5. ročníku Politologie na FF UK se specializací na stranické a volební systémy a EU, kterou studovala také na Institutu politických věd (Sciences Po) v Paříži. Získala stipendium na letní školu Turecko-EU, které se účasnilo 20 studentů z celého světa.

Seznam rubrik